10. Breathe again

22 Nov

Det har varit en minst sagt hektisk tid. Först flyttade vi hela vårt kontor i slutet på september. Helgen efter flyttade jag själv (jag köpte lägenheten jag hade tittat på!). Då hade jag en hel månad nästan varje dag tagit med mig några kartonger in till stan varje morgon och åkt förbi lägenheten och tömt dem på väg hem. När det väl var dags att flytta var det nästan bara möbler kvar och allt rymdes i en täckt släpvagn. Utom de grejer jag glömde och fick lov att hämta veckan efter förstås. Min sambos yngste son har tagit över huset och katten och han och hans tjej flyttade in dagen efter. Det var skönt, för det underlättade betydligt, jag kunde i princip bara ta mina grejer och lämna huset.

När allt var färdigstökat och jag kunde slappna av lite, blev jag naturligtvis sjuk. Jag vet inte om det var en vanlig förkylning eller kroppens sätt att säga till att nu lugnar du fan ner dig! Efter en intensiv helg med en nyfunnen och redan uppsagd bekantskap fick jag nåt slags feber och kraftlöshet och låg i princip utslagen en hel vecka, vilket väl inte hänt på många år. Sen kände jag mig inte riktigt bra i tre veckor totalt. Liten, liten fjantfeber och orkeslöshet. Men förra veckan var bara att bita ihop igen, då vi skulle ha ett Öppet hus på jobbet för att visa kunder och andra våra nya lokaler.

Sen satt jag där och funderade. Jag hade sagt till så många att när allt det här är över får jag köpa mig en stor fet all-inclusive nånstans och bara koppla av. Och alla har hållt med och tyckt att det borde jag. Men jag har aldrig tänkt tanken fullt ut egentligen. Åka själv? Hur kul är det? Men förra veckan satt jag och surfade runt lite i alla fall och så slog det mig plötsligt. Jag mindes att jag tittat på det här för några år sedan, men då var alla resor slut. Nu fanns det resor kvar. Och eftersom det alltid blir dyrare att åka ensam, med enkelrumstillägg, så blev det inte så mycket dyrare att bjuda med dottern. Hon var inte svårövertalad om man säger så.

Så nu ska jag snart. Andas igen. Gå långa promenader på sandstranden och få såna där släta fötter. Äta och dricka när jag vill. Läsa böcker i solstolen. Kanske gymma lite eller besöka spaavdelningen. Prata med min fina tjej i lugn och ro. Jag känner att jag behöver det här om jag ska orka igenom vintern. Sommarens så kallade semester bestod av dödsfall och begravningsbestyr ungefär.

Annonser

3 svar to “10. Breathe again”

  1. mcsarcne november 22, 2011 den 7:52 e m #

    Bästa planen ever!

  2. Mia* november 23, 2011 den 12:19 f m #

    Fi fan, så bra tänkt! Och gjort.

  3. Camelliss november 23, 2011 den 12:19 e m #

    Jamen självklart! Vilken toppenidé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: