Gångmeditation, inlägg #003

25 Jan

Jag har inte tänkt att jag ska ha yoga och meditation som något speciellt tema för bloggen under de här 100 dagarna, men jag kom på en annan grej i ämnet som jag ville dela med mig av.

Gångmeditation? Inte att förväxla med gongmeditation som är nåt helt annat och jättehäftigt som jag provade på yogalägret i somras. 🙂

Nej, så här är det: ofta när jag är ute och promenerar brukar jag passa på att lyssna på musik i iPhonen eller på någon podradiosändning. Men nu har jag börjat testa ”gångmeditation” istället. Glöm telefon och lurar – ok, du kan ju ha RunKeeper eller nåt på om du vill veta hur långt du gått, men lyssna inte på något. När du går så försöker du sen ”rensa” hjärnan genom att upprepa ett mantra hela tiden. Jag tycker det funkar bäst med ”Sat nam” som är det man ska upprepa hela tiden när man mediyogar. Jag tänker ”Sat” på inandning och ”Nam” på utandning, men det funkar bra med t ex ”I am” också. Sen får man liksom anpassa stegen så det passar en bäst. Jag brukar ta ca 4 steg på resp in-/utandning (ja, det beror ju på hur fort man går förstås). Och det ska vara långa, djupa andetag ner i magen. Gång efter annan märker du att tankarna far iväg på en massa annat, men då är det bara att börja med mantrat igen.

Jag har bara gjort det här några gånger, men jag är övertygad om att det är ett utmärkt sätt att stressa av på. Prova själv! Jag tänker då fortsätta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: