Memory moment, #034

25 Feb

För några år sedan höll jag på en hel del med Photoshop och gick till o med en högskolekurs på distans i digital bildbehandling. Lärde mig jättemycket och tyckte det var hur roligt som helst. Sen kom jag av mig och nu är jag glad om jag kommer ihåg grunderna i programmet.

Jag tänker ofta att jag skulle vilja ta upp det igen. Jag är intresserad av bildskapande – inte så mycket av att fotografera som att bearbeta bilderna efteråt.

Jag och min f d sambo köpte en digital systemkamera men det spelade ingen roll hur många gånger han förklarade magiken i det här med bländare, tid, skärpedjup och allt det det man behöver kunna för att kunna ställa in kameran, när jag stod där och skulle knäppa, hade jag ingen aning om hur jag skulle göra i alla fall och körde på autoinställningar. Jag är så jäkla oteknisk så det finns inte.

Till slut köpte jag mig en egen liten kompaktkamera istället och när vi var ute och reste så använde jag den och han släpade runt på systemkameran. Och sedan jag köpte iPhone med hyfsad kamera så tar jag inga kort med kameran heller. Och i och med det så kommer aldrig Photoshop till användning heller, nu lägger man på filter och grejar med bilderna i telefonen istället.

Lite synd. För visst kan man göra mycket roligare saker med Photoshop.

2006 besökte vi Whitby och var då bl a på den berömda kyrkogården som är med i Bram Stokers’ Draculahistoria. Jag försökte göra ett foto därifrån ännu lite mer scary.

whitby

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: